nedjelja, 7. studenoga 2010.

Nova turska sapunica Ezel


Stiglo je priopćenje s RTL Televizije kako od ponedjeljka 8. studenoga s emitiranjem kreće nova turska sapunica »Ezel«. Termin je dobila odmah iza »1001 noći«, dakle u 21 i 30 i traje oko 50 minuta. Sada se na RTL-u prilikom slaganja sheme više neće mučiti, od ponedjeljka do četvrtka ona će od 18 do 22 i 20 biti ista.


Mladi čovjek vraća se iz vojne službe, te mu njegovi prijatelji i zaručnica smjeste zaplet, te on završava u zatvoru na 10 godina, optužen za ubojstvo koje nije počinio. Inscenirajući svoju vlastitu smrt u zatvoru, on uspijeva pobjeći i sazna istinu. Od tada, Ezel je odlučan da se osveti onima koji su ga prevarili. Prva sezona ima 33 nastavaka, a u Turskoj se trenutno snima druga sezona (trenutno još deset nastavaka) :)


Serija je najviše nagrađivana TV-serija u 2010 u Turskoj na ovogodišnjoj dodjeli TV-nagrada i već je prodana velikim TV mrežama u više od 30 različitih zemalja.


Opis sa jednog foruma:


Serija je krimi...tri frenda i jedna djevojka, 'klošari' koji su odlučili opljačkati jednu instituciju kako bi se spasili od siromaštva...prilikom pljačke dolazi do jednog nesretnog događaja, za koji dvojica optužuju trećeg (koji nema veze s tim). on odlazi u zatvor, obitelj mu pati, djevojka mu se ženi za jednog od ove dvojice 'frendova'...on se u zatvoru spetlja s važnim ljudima, mijenja identitet (i fizički) i vraća se kao faca nad facama u potrazi za osvetom, izgubljenom ljubavi...itd.... Ovo je ustvari turska verzija Monte Crista. Serijal je inspiriran romanom A. Dumasa “Grof Monte Cristo”.


U 18.00 Exkluziv Tabloid, 18 i 30 RTL Danas, 19.05 »Večera za 5«, 20.00 dvije epizode »1001 noći« i u 21 i 30 »Ezel«. Sve ono što se do sada emitiralo nakon »1001 noći« dobilo je termin iza 22 sata.


Nije niti tv program Nova TV ništa bolja kada je satnica u pitanju. Niti njihova se satnica tijekom tjedna previše ne mijenja. U 17 su Vijesti Nove TV, slijedi sapunica »Slomljeno srce«, pa IN magazin i Dnevnik Nove TV. Termin od 20.05 svakog je dana rezerviran za »Najbolje godine«, a iza njih, ovisno o danu, slijedi jedna ili dvije epizode serije »Lud, zbunjen, normalan«.


Satnice kako RTL-a, tako i Nove TV mijenjaju se tek petkom i u dane vikenda, kada im HTV2 konkurira tek novom sezonom »Plesa sa zvijezdama«.  (croinfo.net )


Pogledajte uskoro na tv program danas

Nema komentara:

Objavi komentar